Hem » Övrigt

Övrigt

Här placeras de blogginlägg som inte hör hemma i någon av de övriga fyra kategorierna. Jag har skapat ett antal kategorier vilka jag upplever som relativt breda, för att kunna driva en ganska mångsidig men inte alltför spretig blogg. Jag har samtidigt valt att begränsa antalet kategorier till fem, inklusive denna övrigt-kategori, så ibland kommer vissa blogginlägg helt enkelt att behöva hamna här.

Livet som frilansskribent är förstås ett ämne som jag bloggar om, och jag har även beslutat mig för att blogga lite grann om hälsa och välbefinnande då träning och medicinsk forskning är två ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. En annan kategori som är nära sammankopplad till dessa är personlig utveckling och lifehacks – en ökad produktivitet hänger nämligen ihop med såväl livet som frilans som hälsa och välbefinnande.

Som fjärde kategori har jag valt att sätta webbutveckling och SEO. Detta ämne har dels med mitt yrke att göra, och det är dessutom två ämnen som jag personligen är intresserad av. Därmed får denna övrigt-kategori bli den femte och sista kategorin. Om du undrar varför vissa inlägg placeras här, har du alltså nu svaret!

Illustrerad man som hanterar sin vardagsstress

Tips för att hantera vardagsstressen

Stress är något vi alla upplevt i livet och det är ett fenomen som kan påverkar oss negativt och säter sig på olika sätt. Det kan hindra oss från att tänka klart och på längre sikt kan det även leda till sjukdomar. Även om känslan av stress kan kännas överväldigande i stunden, så finns det saker du kan göra för att minska den.

Man som använder en mobiltelefon

Så väljer du det bästa mobilabonnemanget

Det kan ibland vara enklare sagt än gjort att välja ett nytt mobilabonnemang. Det finns ju trots allt en hel drös mobiloperatörer att välja bland. Allesammans har dessutom flera olika abonnemang för dig att välja bland. Så hur gör man för att välja det bästa mobilabonnemanget?

Man som väljer att investera företagets pengar på börsen

Så kan du investera företagets pengar

Går ditt företag så pass bra att du lyckas göra en vinst utöver att ta ut en bra lön? Grattis, då har du förmånen att kunna investera företagets pengar. Detta kan du göra på flera olika sätt, däribland genom att handla med värdepapper. Läs vidare så tipsar jag om olika sätt att investera samt vad du bör tänka på när du investerar i egenskap av ditt företag!

Kvinna som finansierar företaget med ett banklån

4 sätt att finansiera företaget

När du söker finansiering bör du aldrig lägga alla dina ägg i en och samma korg. Detta gäller framför allt om ditt företag är relativt nystartat – du kan då behöva alla de kontanta medel som du överhuvudtaget kan lägga vantarna på. Företagandet ger sällan framgång enligt en linjär progression utan det består ofta av såväl toppar som dalar. För att kunna jämna ut dessa och bättre hantera motgångarna behöver du finansiera företaget på ett bra sätt.

Sebastian omslagsbild

Vad betyder Sebastian?

Sebastian är ett namn som företrädesvis ges till pojkar. Namnet betyder ”man från Sebastia” och heter på latin Sebastianus. Den stad som åsyftas heter på latin Sebasteia och låg i romerska Armenien. Idag tillhör staden Turkiet och den heter numera Sivas.

Illustration av ett nättroll

Nättroll – vad är det egentligen?

Ett nättroll är en internetanvändare som försöker provocera och göra andra användare upprörda. Det finns vissa tecken som kan tyda på att du har att göra med ett internettroll. I detta blogginlägg berättar jag vilka dessa är samt hur du bör hantera eventuella troll.