Kategorier
Övrigt

En hundfön torkar din hunds päls på nolltid

Hundfönar är väldigt användbara verktyg för hundägare som snabbt och effektivt vill kunna torka hundens päls efter ett bad. Den kan även användas för att ge pälsen en rejäl urblåsning om det är så att hunden fäller mycket päls. I bägge fallen hjälper den till att göra hundens päls fin och välvårdad.

En hundfön är ett väldigt användbart verktyg för hundägare som snabbt och effektivt vill kunna torka hundens päls efter ett bad. Den kan även användas för att ge pälsen en rejäl urblåsning om det är så att hunden fäller mycket päls. I bägge fallen hjälper den till att göra hundens päls fin och välvårdad.

Ett bra tips för dig som ska köpa ny fön är att läsa vilken som är den bästa hundfönen enligt Hund24. I deras köpguide tipsar de om två olika fönar: en lite bättre och dyrare samt en lite billigare variant. Så läs gärna den för att välja rätt fön för dig och din hund!

Men vilka är då fördelarna med att använda en sådan? Läs vidare så ger jag dig svaret!

4 fördelar med att använda en hundfön

Undrar du vilka fördelarna med att använda en särskild fön när du fönar din hund är? De främsta fördelarna är att:

En hundfön sparar dig tid

En av de främsta fördelarna med att använda en hundfön är att en sådan avsevärt minskar tidsåtgången när du ska torka hundens päls. Andra metoder för att torka hunden, såsom att torka med handduk eller att föna med en vanlig fön, kan ofta ta uppemot en timme eller längre. Så är inte minst fallet om din hund har en lång och tjock päls.

Men med hundfönen går det hela betydligt fortare och du kan därmed ta dig igenom hundens pälsrutin på kortare tid. Så ladda upp med en koffeinvila eller dylikt och sätt sedan igång med föningen!

Risken för hudirritation och klåda minimeras

Dessa speciella fönar är också fördelaktiga att använda om du har en hund med känslig hy. När hundens päls är våt kan detta leda till såväl hudirritation och klåda som fukteksem. Men genom att föna pälsen med hjälp av en hundfön kan du minimera den tid som pälsen är våt. Därmed minskar du även risken för dessa besvär.

Pälsen kan blåsas ur när hunden fäller

Ytterligare en fördel med att använda en hundfön är att den är ett bra hjälpmedel i samband med fällning. Fönen avlägsnar nämligen inte bara vatten från hundens päls utan blåser även bort lös päls. Därmed blir hundens päls såväl renare som mer lätthanterlig efter föningen. Jag har själv eurasier och är därmed smärtsamt medveten om hur jobbigt det kan vara att hantera all den lösa pälsen när hunden fäller!

Den kan användas på alla hundar

Du kan använda en hundfön på din hund alldeles oavsett vilken hundras du har. Det går att föna såväl mindre som större hundar och både långhåriga raser som korthåriga hundraser. Fönen kan nämligen anpassas vad gäller effekt och värme. Dessutom brukar det även finnas flera olika munstycken till fönen som du kan använda. På så vis kan du anpassa hundfönen utifrån den hund som ska fönas.

Avslutande tankar

För att sammanfatta det hela finns det många fördelar med att använda en hundfön när du ska föna din hund. Därför rekommenderar jag alla hundägare att skaffa en sådan. Detta gäller framför allt om du vill kunna spara tid när du ska torka din hund. Som jag nämner ovan kan du även blåsa ur pälsen vid fällning samt minska hudirritation genom att använda en sådan här fön. Så om du vill ta pälsvårdsrutinen till nästa nivå bör du överväga att införskaffa en bra hundfön!

Av Sebastian Liljegren

Frilansskribent som skriver så tangentbordet glöder. Är sällan sen med att testa nya produktivitetshacks och har bland annat fastnat för pomodorotekniken och koffeinvila. Gillar tidiga morgnar, tung styrketräning och avkopplande meditation.