Kategorier
Övrigt

Så väljer du det bästa mobilabonnemanget

Det kan ibland vara enklare sagt än gjort att välja ett nytt mobilabonnemang. Det finns ju trots allt en hel drös mobiloperatörer att välja bland. Allesammans har dessutom flera olika abonnemang för dig att välja bland. Så hur gör man för att välja det bästa mobilabonnemanget?

Det kan ibland vara enklare sagt än gjort att välja ett nytt mobilabonnemang. Det finns ju trots allt en hel drös mobiloperatörer att välja bland. Allesammans har dessutom flera olika abonnemang för dig att välja bland. Så hur gör man för att välja det bästa mobilabonnemanget?

Tips som hjälper dig att välja rätt mobilabonnemang

För de flesta av oss är mobiltelefonen ett viktigt verktyg i vardagen. Vi använder våra smartphones för att läsa nyheter, vara aktiva på sociala medier, skicka e-postmeddelanden, göra bankärenden och mycket mer. Det är helt enkelt svårt att leva ett normalt liv utan tillgång till en smartphone.

Själv gick jag för några år sedan över från Tele2 till Comviq (som ägs av just Tele2). Men det finns som sagt en hel uppsjö av mobiloperatörer och abonnemang att välja mellan. Därför tänkte jag dela med mig av några handfasta tips som kan hjälpa dig att välja det bästa mobilabonnemanget utifrån din unika situation.

Jämför de olika operatörernas täckning

Det kanske allra viktigaste är att din mobiltelefon fungerar när du behöver den. Därför bör du ta de olika operatörernas täckning i beaktande när du väljer ett mobilabonnemang. Jämför täckningen genom att titta på täckningskartor, läsa recensioner av de olika abonnemangen etc. På så vis kan du bilda dig en uppfattning om hur bra täckning en viss operatör har i just ditt område. Du kan även fråga familj och vänner om råd och höra vilka operatörer de använder.

Sätt fingret på ditt behov av samtal och surf

Priset på ett mobilabonnemang sätts utifrån en rad olika faktorer. En av dessa är hur mycket samtal och surf som ingår i abonnemanget. Därför bör du börja med att ta reda på hur ditt behov ser ut. Om du ringer mycket kan det vara bra att välja ett mobilabonnemang med fria samtal. Men om du surfar väldigt mycket med mobilen bör du inte glömma att även se till så att det abonnemang som du väljer har mycket surf.

Närbild på en man som använder en mobiltelefon

Ta reda på vad de som ingår i de olika abonnemangen

Du kan få en bra överblick av de operatörer och abonnemang som finns att välja bland genom att besöka sajten Bästabonnemang.se. När du besöker denna sajt ser du snabbt kostnaden för de olika abonnemangen och kan även läsa dig till vad som ingår. Till exempel kan fria samtal och SMS/MMS ingå i vissa mobilabonnemang men inte i andra. Vissa operatörer bjuder även på några månader gratis Viaplay eller liknande.

Jämför den totala kostnaden för abonnemangen

För att du ska kunna välja det absolut bästa mobilabonnemanget utifrån dina preferenser och förutsättningar bör du se till helhetsbilden. Därför bör du jämföra den totala kostnaden för abonnemangen och inte bara stirra dig blind på månadskostnaden. För vissa abonnemang tillkommer nämligen vissa kostnader utöver denna. Detta gäller framför allt om du inte väljer ett mobilabonnemang med fria samtal och mycket surf.

Så räkna ut den fullständiga kostnaden för respektive abonnemang om denna inte framgår på operatörens sajt. I de allra flesta fall brukar du dock slippa dolda kostnader, som tur är.

Liknande artiklar

Av Sebastian Liljegren

Frilansskribent som skriver så tangentbordet glöder. Är sällan sen med att testa nya produktivitetshacks och har bland annat fastnat för pomodorotekniken och koffeinvila. Gillar tidiga morgnar, tung styrketräning och avkopplande meditation.