Hem » Personlig utveckling och lifehacks

Personlig utveckling och lifehacks

Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt! Personlig utveckling är en process som pågår genom hela livet. Det är ett sätt för dig att utvärdera dina mål här i livet och sätta nya mål för att maximera och nå din fulla potential.

Här beskriver jag några av de kunskaper du behöver för att utvecklas som individ och nå dina livsmål, samt ger tips som kan vara till hjälp för dig på din resa. Genom att medvetet förändras som människa kan du bland annat öka din anställningsbarhet och ditt självförtroende samt få en mer tillfredsställande och kvalitativ vardag.

Vad är personlig utveckling?

Vad ryms egentligen inom begreppet personlig utveckling? Svaret på denna fråga är enkelt: allt som får dig att utvecklas som person kan falla inom denna kategori. Du kan till exempel utvecklas på det personliga planet eller i din yrkesroll. I min blogg fokuserar jag på såväl metoder och övningar för personlig utveckling på jobbet som privat.

Kvinnlig frilansare

Viktigt att du jämför lån som frilansare

Att frilansa som skribent är ett utmärkt sätt att tjäna pengar. Detta förutsatt att du är skicklig, produktiv och ihärdig. Samtidigt är det också viktigt att du har en grundläggande förståelse för privatekonomi och hur man jämför lån när du börjar frilansa. Till exempel behöver du lära dig att budgetera, spara och investera. Läs vidare för att få mer information om detta samt lite hjälp på traven!

Eisenhower

Eisenhowers matris för att prioritera

Dwight D. Eisenhower var USA:s 34:e president och styrde landet mellan 1953 och 1961. Under sitt presidentskap lanserade han bland annat det initiativ som ledde fram till internet (DARPA) samt inledde utforskningen av rymden genom att lansera NASA. Innan han var president var han en högt uppsatt general i den amerikanska armén. Han var även känd för att vara väldigt produktiv och ligger bakom ett verktyg som kan underlätta beslutsfattande. Verktyget ifråga heter Eisenhowers matris och används för att prioritera de uppgifter som ska utföras.

Kostym

Från frilansfirma till fullfjädrad contentbyrå

Varför valde jag att ombilda min lilla frilansfrima till en liten men fullfjädrad contentbyrå? Svaret på den frågan kommer du få om du läser igenom dagens blogginlägg. Uppdatering om mina förehavanden som företagare Det kan ofta vara ett bra alternativ att som företagare påbörja sin resa i en enskild firma för att lite längre fram …

Från frilansfirma till fullfjädrad contentbyrå Läs mer »

Mobil småföretagare

Mobilabonnemang för oss småföretagare

Mobiltelefonen har idag en självklar plats för de allra flesta. Vi använder våra smartphones till att surfa, mejla, läsa nyheter, spela spel och mycket annat. I själva verket har dagens mobiler så pass omfattande funktionalitet att man lätt glömmer bort dess ursprungliga syfte: att användas till att ringa och ta emot samtal. Just samtalsfunktionen har …

Mobilabonnemang för oss småföretagare Läs mer »