Kategorier
Hälsa och välbefinnande

En vänskap på distans kan stärkas med tiden

Att vänskapsrelationer är viktiga förstår alla. Som frilansare jobbar jag dock hemma i min ensamhet och kommer därför inte i kontakt med kollegor på samma sätt som andra gör. Dessutom är det svårare att skapa nya, meningsfulla relationer senare i livet och särskilt när man med jämna mellanrum flyttar omkring i landet. Därför är det […]

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Hur blir man starkare?

Det finns många fördelar med styrketräning – till exempel kan träning göra dig mer produktiv. Dessutom hjälper den dig att bibehålla eller öka din hälsa och styrka. Men hur blir man starkare?

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Flytta till landet: För- och nackdelar

Jag valde att flytta till landet för lite drygt ett år sedan. Sedan dess har jag verkligen fått tid att bo in mig och anpassa mig till min nya livsstil. Därför tänker jag nu dela med mig av de fördelar och nackdelar som jag ser med denna upplevelse. För kontrasten är onekligen stor när man […]

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Finn sinnesro: 3 vanor som ger en inre ro

I den galna värld vi lever i kan det vara svårt att finna sinnesro utan ansträngning. På samma sätt som vi behöver skapa goda träningsvanor för att bibehålla vår fysiska hälsa, behöver vi även goda mentala vanor för att stilla sinnet. Av denna anledning bjuder jag i detta inlägg på ett antal vanor som kan […]

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Är det bra att dricka te?

I egenskap av en person som har testat det mesta inom koffeinhaltiga drycker och preparat, såsom kaffe, te, energidrycker, koffeintabletter och PWO:er, kommer jag här att beröra en av dessa ur ett hälsoperspektiv. Den produkt jag syftar på är teet. Jag kommer försöka besvara en fråga som många ställer sig: är det bra att dricka […]

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Skadligt för hälsan att ställa tillbaka klockan

Under natten mellan lördagen den 24 mars och söndagen den 25 mars i år ställde vi fram våra klockor en timme, och mellan lördagen den 27 oktober och söndagen den 28 oktober är det dags att ställa tillbaka klockan igen. Detta kan till synes verka som ett oskyldigt, men ack så onödigt och frustrerande förfarande. […]

Kategorier
Hälsa och välbefinnande

Lär dig meditera gratis

Att meditera behöver inte vara svårt eller kostsamt. Med hjälp av appen Headspace kan du lära dig att meditera gratis. I början kostar inte den guidade meditationen någonting, men när du märker vilka positiva effekter meditationen har på ditt sätt att tänka och agera kommer du sannolikt sajna upp dig för en prenumeration. Jag har […]