Hem » Hälsa och välbefinnande

Hälsa och välbefinnande

Hälsa och välbefinnande är en viktig del av mitt liv. Det är viktigt att må bra såväl psykiskt som fysiskt för att man ska kunna prestera på topp, och produktivitet är som bekant någonting jag intresserar mig för och ett område som jag ständigt eftersträvar att förbättra mig inom.

För min del handlar hälsa och välbefinnande om att dels försöka hålla sig så frisk det bara går – färre sjukdagar har förstås en direkt koppling till ökad produktivitet. Men jag strävar också efter att försätta mig i rätt sinnesstämning med hjälp av meditation, samt att finna och upprätthålla en bra balans mellan arbete, fritidssysslor och vila.

De fysiska aktiviteter som jag ägnar mig åt är främst styrketräning och vandring. Jag tror det är viktigt att man försöker hitta individanpassade verktyg för att finna sinnesro och för att hålla igång kroppen, och dessa aktiviteter har visat sig fungera bra för just mig. Här delar jag med mig av mina tankar på ämnet hälsa och välbefinnande.

E-ciggarett

E-cigg: Mer hälsosamma än vanliga cigaretter?

Rökare som drabbats av kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) rekommenderas att sluta röka. Vissa personer ur denna patientgrupp har börjat använda e-cigaretter, d.v.s. elektroniska cigaretter, som ett säkrare alternativ till vanlig tobak eller för att gradvis trappa ner sin rökning. För cirka 15 år sedan introducerades e-cigaretten på marknaden, och den har fått ett varmt mottagande …

E-cigg: Mer hälsosamma än vanliga cigaretter? Läs mer »

Ålderssynthet hos unga orsakad av bildskärmar

Under de många år som jag har arbetat på kontor har jag ofta hört medarbetare klaga över huvudvärk, ansträngda ögon och suddig syn på nära håll. Dessa symptom är väldigt vanliga och är kopplade till en synförändring som kallas presbyopi (ålderssynthet). Presbyopi drabbar de allra flesta personer över 40 års ålder då ögats invändiga anatomi …

Ålderssynthet hos unga orsakad av bildskärmar Läs mer »