Hem » Blogg » Ta dig ur din ekonomiska knipa med SMS-lån

Ta dig ur din ekonomiska knipa med SMS-lån

Ett SMS-lån är många gånger ett av de bättre sätten att snabbt få tag i en mindre summa pengar och ta sig ur en ekonomisk knipa. Med hjälp av denna typ av lån kan du till exempel täcka oväntade kostnader eller betala räkningar i väntan på att din lön betalas ut. Du slipper på så sätt de påminnelse- och fördröjningsavgifter som debiteras vid sena betalningar.

SMS-lånet kan du sedan betala med din nästa lön, vilket innebär att du bara är skyldig långivaren beloppet under några veckors tid. Dessa lån har även vissa fördelar gentemot andra slags krediter. I detta blogginlägg kommer jag belysa några av dessa.

Snabbhet

En anledning till att så kallade SMS-lån har blivit så populära är att du snabbt får pengarna. Det går knappt att hitta SMS-lån där långivaren inte betalar ut lånesumman nästan omedelbart efter att du har tillhandahållit den information som krävs. Ansökningsprocessen är såväl snabb som smidig; du behöver inte fylla i långa blanketter eller formulär, vilket är fallet om du tar ett traditionellt lån.

Det kan ta några timmar för pengarna att överföras till ditt bankkonto, men du kan ofta få dem utbetalda samma dag eller nästkommande arbetsdag. Vissa långivare överför lånesumman inom en timme om du ansöker före ett visst klockslag. Många kreditgivare fokuserar nämligen på att tillhandahålla snabba tjänster för att vara konkurrenskraftiga på marknaden.

Bekvämlighet

När du ansöker om ett SMS-lån sker hela processen på nätet. Du behöver därför inte boka ett möte med banken eller tala i telefon med en banktjänsteman. Du kan istället göra din ansökan från till exempel din bostad eller din arbetsplats.

Du behöver inte heller uppge vad du ämnar använda lånesumman till. Du kan därför använda pengarna till att betala hyran, reparera bilen eller något helt annat. När du tar ett traditionellt banklån blir pengarna ofta öronmärkta för ett visst ändamål. Du kan till exempel bara använda ett billån för att köpa en bil och ett bolån för att köpa en bostad.

Dessutom är pappersarbetet minimalt när du ansöker om ett SMS-lån. Du behöver ofta inte skicka in några som helst dokument, vilket innebär att du inte behöver faxa eller skanna papper. Vissa långivare kan dock begära in vissa dokument, men i de allra flesta fall är ansökningsprocessen helt digital.

Låga krav

Ribban för att beviljas ett SMS-lån är relativt låg och du behöver bara uppfylla vissa grundläggande krav. De allra viktigaste kraven är att du är minst 18 år gammal och svensk medborgare. Du ska godkännas vid en sedvanlig kreditprövning och bör inte ha några betalningsanmärkningar. Vissa långivare ställer även krav på att du har en fast inkomst.

Ett traditionellt banklån ställer högre krav på dig som låntagare. Du behöver ofta tillhandahålla någon form av säkerhet för att beviljas ett banklån, såvida du inte ansöker om ett blancolån, vilket inte är fallet när du tar ett SMS-lån. Det räcker istället att din betalningsförmåga anses vara tillräckligt god för att långivaren ska våga ta den risk som det innebär att låna ut en summa pengar till dig.

Sammanfattning

Att ansöka om ett SMS-lån är enkelt och bekvämt. Du får snabbt svar och har ofta pengarna tillhanda mer eller mindre ögonblickligen. Kraven för att beviljas denna typ av lån är dessutom låga. När du skyndsamt behöver låna en summa pengar att stoppa i ett privatekonomiskt hål kan därför SMS-lån vara en bra lösning.

Liknande artiklar