Hem » Blogg » Mobilabonnemang för oss småföretagare
Mobil småföretagare

Mobilabonnemang för oss småföretagare

Mobiltelefonen har idag en självklar plats för de allra flesta. Vi använder våra smartphones till att surfa, mejla, läsa nyheter, spela spel och mycket annat. I själva verket har dagens mobiler så pass omfattande funktionalitet att man lätt glömmer bort dess ursprungliga syfte: att användas till att ringa och ta emot samtal. Just samtalsfunktionen har i princip drunknat i den stora massan av smarta funktioner.

Nu vet jag att många där ute pratar i telefon betydligt oftare än vad jag gör. Och inte ens en person som jag själv, som främst använder surfen i mitt mobilabonnemang, är till syvende och sist beroende av att ha ett avtal med en mobiloperatör. Detta trots att jag alltså inte främst använder samtalsfunktionen för att kommunicera mobilt.

Jag vet också att många företagare, och då inte minst småföretagare, är helt beroende av sina mobila telefonsamtal. För det är genom dessa som de utför sina affärer, kommunicerar med medarbetare och kollegor etc. Men finns det fortfarande mobilabonnemang för oss småföretagare år 2019?

Enklare än någonsin att hitta rätt företagsabonnemang

För att kortfattat besvara ovan ställda fråga, så finns det naturligtvis ännu mobilabonnemang som är framtagna specifikt för företagare. Många av dessa riktar sig dessutom till just småföretagare som mig, och faktum är att det numera är enklare än någonsin tidigare att hitta ett bra företagsabonnemang. Detta alldeles oavsett vilka preferenser du har när det kommer till storlek på surf, fria samtal eller inte etc.

På jämförelsesajter som www.abonnemangen.se kan man nämligen filtrera efter ’företagsabonnemang’ och på så sätt finna de abonnemang som riktar sig till företagskunder. Du får dessutom en tydlig överblick över de olika alternativen, komplett med kortfattad information som hjälper dig att sålla agnarna från vetet.

Själv befinner jag mig just nu mitt uppe i en pågående omlokalisering. Jag har bestämt mig för att byta miljö och flytta 55 mil söderut. Och i samband med att man går igenom gammalt bråde och sparade räkningar, inser man vikten av att teckna bra avtal. För visst, ett år flyter på i en rasande takt. Men även små prisförändringar gör stor skillnad när det handlar om fem, tio eller 15 år. Så i det långa loppet finns stora slantar att spara på att jämföra mobilabonnemang!

Viktigt med mobilabonnemang vid distansarbete

För frilansskribenter och andra småföretagare som arbetar hemifrån, samt för andra yrkesmän och -kvinnor som arbetar på distans, fyller mobilabonnemanget en väldigt viktig funktion. För även om det idag är fullt möjligt att sköta sin kommunikation utan en mobiltelefon, till exempel via Skype, Facebook Messenger och andra tjänster, går det ibland – även om du så skulle vilja – inte att undgå att behöva ringa ett mobilsamtal eller två.

Och med de ökade antalet anställda och företagare som väljer att arbeta på distans, är det viktigt att säkerställa att grundläggande faciliteter som mobil kommunikation finns på plats. Närmare hälften av alla yrkesarbetande amerikaner uppgav i en undersökning för några år sedan att de arbetade åtminstone delvis på distans. Denna andel kommer med all sannolikhet endast att öka under de kommande åren – distansarbete är nämligen framtiden i mångas ögon. Och med hjälp av ett bra mobilabonnemang är det idag fullt möjligt att vara produktiv även om man inte befinner sig på plats på ett fysiskt kontor.

Mycket att vinna på att jämföra abonnemang

Företag har en hel del att vinna på att förse sina anställda med mobiltelefoner. Och dessa fördelar gäller naturligtvis även oss som bedriver enskild näringsverksamhet. För med hjälp av den mobila tekniken kan vi ringa, chatta och mejla när vi vill, var vi än befinner oss. Vi får även tillgång till data och kan använda applikationer i molnet. Men framför allt har vi möjlighet att kontakta befintliga kunder samt ringa ”kalla samtal” till presumtiva sådana. Mobilabonnemanget är helt enkelt centralt, för vem använder i ärlighetens namn en fast telefon längre?!

För att få ut mesta möjliga av ditt företagsabonnemang och undvika att kasta pengar i sjön, bör du dock jämföra de olika alternativ som erbjuds. Genom att göra detta kan du sedan välja det abonnemang som bäst motsvarar ditt behov. Börja i rätt ände med att jämföra – fatta först därefter ditt beslut!

Liknande artiklar