Så mycket mer än bara en skribent

De allra flesta av mina kunder tror förmodligen att jag enbart är en skribent, det vill säga något av en one-trick pony. Även om det egentligen inte är något fel med att vara så pass specialiserad att man förknippas med blott en enda färdighet, vill jag dock inte se mig själv som bara en skribent. Detta trots att jag är en riktigt skicklig sådan, om jag får lov att säga det själv.

Jag ser mig hellre som en jack of all trades (men inte master of none). Skrivandet är min spetskompetens, därom råder det inga tvivel. Jag är först och främst en skribent, men jag behärskar i olika utsträckning även webbdesign, webbutveckling, grafisk design och flera andra yrken inom digital design och utveckling. Jag ser mig själv dessutom som väldigt driven och kreativ.

Med bakgrund av detta kommer förmodligen inte följande fakta som någon större överraskning: Vid sidan av min heltidssysselsättning som frilansskribent – där jag skriver texter på konsultbasis – driver jag nämligen även ett antal egna sajter. Sidoprojekt av detta slag ger mig möjligheten att testa diverse koncept i praktiken och tillämpa olika idéer som ploppar upp. Sidoprojekten gynnas således av min huvudsakliga sysselsättning och vice versa.

En av mina affiliatesajter i rampljuset

En av mina sajter är HomeGymAdvice.com, en engelskspråkig sajt som kretsar kring utrustning för hemmagym. Anledningen till att jag valde just denna nisch är att jag själv har ett hemmagym och är intresserad av styrketräning som utförs hemmavid. Trots att nischen kanske egentligen är alltför bred och konkurrensutsatt, försöker jag ändå febrilt att få liv i projektet genom ökad trafik till sajten.

Och om inte annat är denna sajt att betrakta som en värdefull läropeng vilken har gett mig ökad insikt i vikten av att välja en tillräckligt smal nisch. Den ställer dessutom höga krav på mig när det kommer till uppfinningsrikedom för att attrahera externa länkar. Jag har dessutom beställt ett gäng texter till sajten via andra skribenter, vilket har renderat handfasta exempel på hur mycket kvaliteten på frilansares texter kan skilja sig åt.

Nåväl, igår kväll tittade jag i vanlig ordning på den livestream som Alex på WP Eagle sänder regelbundet på YouTube. Via sina livesändningar håller han sina följare uppdaterade om hans olika affiliatesajter och arbetet med dessa. Han granskar även tittarnas sajter och kommer med kritik och förslag på förbättringar.

Jag passade av en ren slump på att be Alex granska HomeGymAdvice.com, och döm av min förvåning när han drog upp sajten i sin screencast och kritiserade den. Överlag verkar han tycka att jag har gjort ett ganska bra jobb. De förbättringsförslag som jag fick var att minska storleken på loggan (vilket jag sedan dess har gjort) samt se över sidans titel.

Jag tror det är viktigt att kunna utelämna sig själv och sitt ego ur ekvationen för att få värdefull insikt genom att ta del av andra människors tankar, åsikter och idéer. Det är också nödvändigt att kunna ta emot kritik när man arbetar i en så pass kreativ bransch som jag ju faktiskt gör. Och även om kritiken kanske inte var revolutionerande, måste jag säga att jag ändå är väldigt nöjd med hela processen!

Här kan du se WP Eagles senaste screencast, där han går igenom min (och andras) sajt(er):