Kategorier
Tarot

Tarot kan ge dig värdefulla insikter om livet

Tarot är ett sätt att spå som har använts i århundraden. Det är möjligt att spå i tarotkort för att bland annat få vägledning och insikt i sådant som rör sinne, hjärta och själ. Tarotkortleken består av 78 kort med olika innebörd och betydelse. De olika korten tillhör antingen stora arkanan eller lilla arkanan.

Tarot är ett sätt att spå som har använts i århundraden. Det är möjligt att spå i tarotkort för att bland annat få vägledning och insikt i sådant som rör sinne, hjärta och själ. Tarotkortleken består av 78 kort med olika innebörd och betydelse. De olika korten tillhör antingen stora arkanan eller lilla arkanan.

Jag har nyligen gått från att vara frilansskribent till att bli tarotläsare. I samband med mitt utforskande av tarot har jag bland annat skrivit en artikel om tarotkort för nybörjare på Empat.se. I artikeln går jag igenom allt du behöver känna till om tarot och de olika korten. Bland annat berör jag vilka tarotkort som finns, vilken tarotkortlek du bör välja, hur du lägger och tolkar korten etc. Därför rekommenderar jag dig varmt att läsa den om du är ny till det här med tarot och vill lära dig mer om det!

Tarot är ett bildspråk som baseras på 78 kort

Stora arkanan består av 22 kort som representerar större händelser och teman i livet. Två exempel på sådana kort är narren och magikern. Genom att klicka dig vidare kan du läsa vad dessa bägge kort symboliserar och vilka betydelser de kan ha. De olika korten i stora arkanan är för övrigt de tarotkort som anses vara viktigast och ha störst betydelse vid en tarotläsning.

Lilla arkanan består av desto fler kort, 56 st till antalet, och delas in i fyra sviterna. De fyra sviterna kallas pentagram (mynt), stavar, svärd och bägare. Dessa kort symboliserar ofta de lite mer vardagliga aspekterna av våra liv. De kan därmed användas för att ge oss insikt i våra vardagliga känslor och upplevelser. Ett exempel på ett kort ur lilla arkanan är åtta i mynt.

Kvinna som ägnar sig åt tarot genom att lägga tarotkort

Så gör du för att börja lägga tarot

För att lägga tarot börjar du med att blanda tarotkortleken och sedan lägga ut ett antal tarotkort i ett specifikt mönster. Allra vanligast är att man lägger ut tre kort på bordet, men du kan lägga såväl fler som färre kort om du så önskar. Det viktiga är att du tolkar de olika korten på ett sådant sätt att de ger dig insikt i en specifik situation eller fråga. Till exempel kan du fråga huruvida du bör flytta till landet, byta jobb eller sats på att bli skribent.

När korten väl har lagts är det din uppgift att göra en tolkning av dem. Känn efter, titta och läs in betydelsen av varje enskilt kort samt hur korten förhåller sig till varandra. Du kan med fördel använda dig av din intuition och dina personliga erfarenheter när du tolkar korten.

Avslutande tankar

Viktigt att ha i åtanke när du sysslar med tarot är att läsningen bör göras för att få vägledning och insikt. Du bör därför inte se det främst som ett sätt att spå in i framtiden. Korten kan istället ge dig en djupare förståelse för en viss situation. Men du bör tänka på att händelseutvecklingen i slutändan styrs av de val som du gör här i livet.

Med detta sagt kan tarot onekligen vara ett kraftfullt och användbart verktyg för såväl dig som vill hitta dig själv och upptäcka ditt sanna jag som för andra syften. Till exempel kan du med fördel lägga tarotkort och tyda dessa som ett sätt att åstadkomma personlig utveckling. Med lite övning och tålamod kan du lära dig att tyda korten på ett vettigt sätt och därigenom få värdefulla insikter osm du har nytta av i ditt liv.

Av Sebastian Liljegren

Frilansskribent som skriver så tangentbordet glöder. Är sällan sen med att testa nya produktivitetshacks och har bland annat fastnat för pomodorotekniken och koffeinvila. Gillar tidiga morgnar, tung styrketräning och avkopplande meditation.