Hem » Blogg » Därför behöver småföretagare en försäkring
olycksfall försäkring företag

Därför behöver småföretagare en försäkring

När man bedriver en frilansverksamhet eller något annat slags företag är detta förenat med risk. Det kan till exempel röra sig om att en anställd skadar sig i arbetet, att en naturkatastrof förstör egendom, att en kund stämmer företaget eller hävdar att ett kontrakt har brutits.

Av dessa och fler anledningar därtill är det viktigt att skydda sina tillgångar, såväl företagets som de personliga. Ett av de bästa sätten att göra detta är att säkerställa att företaget är tillräckligt försäkrat. Detta gäller inte bara större företag utan även dig med enskild firma eller annat mindre företag. Därför bör du jämföra försäkringar för enskild firma och välja det alternativ som känns bäst.

försäkring företag

Dessa är några av de främsta anledningar till att även småföretagare behöver teckna en företagsförsäkring:

Du kan bli stämd

Vi lever i ett stridslystet samhälle där vissa tar varje tillfälle att stämma företag och privatpersoner. Utan en försäkring kan en stämning vara början till slutet för företaget. Det räcker med en olycka eller ett kontraktsbrott. En missnöjd anställd och allt är över. Även om du skulle vinna i rätten, kan ditt företag gå under till följd av omfattande advokatkostnader.

Istället för att oroa dig för vad som skulle kunna inträffa, kan du teckna en företagsförsäkring som låter dig koncentrera på det som verkligen betyder något – din kärnverksamhet.

En försäkring håller igång ditt företag

Vad skulle hända med ditt företag om en naturkatastrof inträffade, till exempel en översvämning eller en tornado? Vissa försäkringar täcker förlust av egendom, såsom byggnader och utrustning, men vad händer med de pengar som du förlorar medan företaget håller stängt?

Genom att teckna en företagsförsäkring som ger dig ersättning medan du tvingas hålla stängt, kan du få kompensation för den inkomst som går förlorad medan företaget ligger nere och i vissa fall även för normala driftskostnader såsom hyra och el.

företagsförsäkring

Dina anställda kan skyddas av en försäkring

Den mest värdefulla tillgången du har är inte de varor eller tjänster som du säljer, den utrustning som du underhåller så nitiskt eller ens det varumärke som du under flera års tid har försökt bygga upp. Det är istället dina anställda, och det lönar sig att skydda dessa i fall av en olyckshändelse.

Genom att skydda dina anställdas intressen skyddar du även dina egna, då du bland annat minskar risken för stämningar.

En företagsförsäkring kan krävas för att landa vissa kontrakt

När det kommer till kontrakt och försäkringar finns det flera olika faktorer som du behöver ta hänsyn till:

  • Om du hyr en lokal till företaget, kan du behöva ha en försäkring eftersom hyresvärdens försäkring kanske inte täcker eventuella skador som orsakas till följd av ditt företags användning av lokalen.
  • Om du behöver låna pengar för att finansiera större inköp, såsom utrustning eller byggnader, kan lånegivaren begära att du har en företagsförsäkring.
  • I vissa kontrakt mellan dig och kunder kan det framgå att du behöver ha en försäkring utifall något går snett.
  • Om du är frilansare kanske du inte inser att vissa saker skulle behöva specificeras i ditt kontrakt förrän det är för sent, och att då inte ha en företagsförsäkring innebär en stor risk för dig.