Hem » Blogg » Skippa kön – beställ maten på nätet
bananer livsmedel

Skippa kön – beställ maten på nätet

Vi svenskar shoppar gärna diverse produkter på nätet, men av någon anledning ringlar köerna ofta långa i landets livsmedelsbutiker. Detta trots att det idag är fullt möjligt att utföra sina inköp av livsmedel online. Om du, liksom jag, tillhör den kategori människor som inte fullkomligt älskar att handla – utan bara vill få det överstökat – bör du kika närmre på dina möjligheter att beställa maten på nätet.

Förutsatt att du har möjlighet att få mat hemlevererad till din adress, har du följande alternativ att välja mellan:

  • färdiglagad (ofta varm) mat via till exempel Onlinepizza, Wolt eller Foodora
  • valfria livsmedel från matvarubutiker som Coop, ICA eller Willys
  • färdiga matkassar från tjänster som Linas Matkasse eller Mathem
  • matkassar med mat som är redo att värmas, som exempelvis Simple Feast matkasse.

Fördelar med att köpa matkassar online

Att ta sig till sin lokala livsmedelsbutik för att veckohandla är ofta en tidsödande process, i synnerhet om man bor långt ifrån närmsta butik. Det är lätt hänt att en timme eller två passerar medan du gör veckans inköp, även om du bor i en stad med stor tillgänglighet när det kommer till butiker. Men äta bör man annars dör man, eller hur?!

Att leva på färdiglagad mat blir dyrt i längden, men genom att beställa sina matkassar på nätet kan du hålla nere kostnaderna och samtidigt spara tid. Du beställer online, betalar med ditt konto- eller kreditkort och matkassarna dyker sedan upp vid din dörr på utsatt tid. Särskilt mycket enklare och smidigare än så kan det knappast bli!

Fördelarna med detta nya sätt att handla mat är förstås flera. Nedan går jag igenom några av de viktigaste.

Du sparar tid

Om du har ett pressat tidsschema är förmodligen det sista du vill göra att veckohandla i butik. När du köper dina matkassar på nätet behöver du aldrig sätta din fot i en livsmedelsbutik. Detta gör att du får mer tid över åt att arbeta, spendera kvalitetstid med din familj eller bara koppla av.

Minskad risk för impulsköp

I butiksgångarna och i kassan har lockvaror och skyltar som inbjuder till impulsköp placerats ut. Genom att falla för dessa frestelser kan du spräcka till och med den mest tillförlitliga matbudgeten. När du köper dina matkassar via en onlinetjänst kan du istället planera dina inköp på ett mer effektivt sätt, utan att behöva frestas för de föremål som lätt slinker ner i kundvagnen när du är trött eller hungrig.

Enklare att hitta produkter på nätet

Ibland kan det vara svårt och frustrerande att försöka hitta en viss ingrediens i livsmedelsbutiken, och än mer så när du inte får tag i någon som kan hjälpa dig. På nätet behöver du bara skriva in namnet på den produkt du letar efter i sökfältet, vilket gör det betydligt enklare att hitta rätt ingredienser online.

Mer bekvämt

Vad kan möjligtvis vara mer bekvämt än att köpa matkassar på nätet? Du behöver inte lyfta ett finger förutom då du knappar på tangentbordet eller förflyttar muspekaren. Det företag du anlitar packar dina matvaror åt dig och levererar dem ända hem till din bostad!

Liknande artiklar