Hem » Blogg » Så knyter du slipsen med 10 enkla steg
slipsknut

Så knyter du slipsen med 10 enkla steg

Slips och skjorta går i princip hand i hand, särskilt när du eftersträvar en stilig look snarare än en vardaglig sådan. Faktum är att vissa klädkoder till och med ställer krav på att du ska bära slips. För många killar och män som inte bär slips till vardags är det dock lättare sagt än gjort att knyta en bra slipsknut. Här går jag därför igenom hur du med några enkla steg får till en riktigt bra slipsknut!

Det är inte bara de grabbar som snabbt vill rusa ut på stan utan att behöva lägga ner särskilt mycket tid på sin slipsknut som kan gynnas av att läsa igenom de tio stegen. Denna lilla guide är även perfekt för dig som är nybörjare och vill lära dig att knyta bra slipsknutar. Genom att på ett lugnt och metodiskt sätt gå igenom punkterna nedan samtidigt som du knyter din slips, kommer du med lite övning kunna knyta slipsen i sömnen!

Allt du egentligen behöver för att sätta igång är en slips, men det kan förstås vara en fördel att även bära en skjorta. Hemligheten ligger i att få till öglan på rätt sätt.

10 steg till den perfekta slipsknuten

  1. Vik upp skjortkragen och knäpp den översta knappen.
  2. Placera slipsen över nacken med den breda delen på samma sida som din dominanta hand. Den bredare delen ska hänga ungefär en decimeter under bältet.
  3. Ta tag i slipsen, placera den breda delen över den smala. Dra sedan den breda delen över den smala delen så du ser baksidan av slipsen.
  4. För den breda delen av slipsen genom den ögla som just bildats.
  5. Placera återigen den breda delen av slipsen över den smala.
  6. För sedan ännu en gång den breda delen av slipsen genom öglan. Nu börjar det likna något!
  7. Mät nu slipsens längd med ditt ögonmått så att den nedre delen av din slips sträcker sig ungefär till bältet.
  8. Lägg upp den breda delen av slipsen på din axel. Hitta öglan och dra slipsen igenom denna.
  9. Strama åt slipsen genom att dra slipsen nedåt samtidigt som du för knuten uppåt.
  10. Dölj slipsens smala del på baksidan av slipsen och fäll ned skjortkragen. Räta vid behov till slipsen och du är färdig!

Förr i tiden bar många män slips på nästan daglig basis, men idag är det vardagliga modet lite mindre dressat. Det finns dock ett antal tillfällen då du ofta förväntas bära slips, till exempel i samband med bröllop, vid fina middagar, på jobbintervjuer, på första dejten och vid evenemang där din uppgift är att nätverka. Du kan också ge ett gott intryck genom att bära slips då du för första gången träffar nya människor, till exempel när du träffar någons familj, ansöker om ett banklån eller vill göra ett gott första intryck på din framtida hyresvärd.

Du som inte känner dig van att knyta slipsen behöver dock inte frukta. Med hjälp av den lilla lista med steg som jag knåpat ihop ovan kommer du med lätthet att få till slipsknuten perfekt när du som mest behöver imponera på någon annan!