Hem » Blogg » Hitta snygga posters online att inreda med

Hitta snygga posters online att inreda med

Du minns säkert hur stolt du var över de posters som hängde i ditt tonårsrum, och med vilken stolthet du satte upp dessa på väggen? De var som en avspegling av din personlighet samt avslöjade vilka dina intressen och dina förebilder var.

Dina favoritartister kanske är desamma, eller några helt andra än de du såg upp till under din uppväxt, men din bostad ser förmodligen väldigt annorlunda ut. När du nu är vuxen och bor i en vuxen persons lägenhet eller villa, kan du inte längre sätta upp snygga planscher varhelst du önskar. Det är dock fullt förståeligt att du fortfarande vill visa upp vem du är och vad du står för, så här går jag igenom några sätt på vilka du kan inreda med de planscher du hittat på nätet.

Därför bör du dekorera med snygga posters

Att dekorera ett hem med posters är såväl originellt som kostnadseffektivt. På sätt och vis kan du tillåta dig själv att återigen känna dig som en tonåring, men du kan samtidigt betrakta hela inredningsprocessen på ett helt annat sätt. Till att börja med behöver de planscher du inreder med inte bestå av gamla affischer för biofilmer, posters föreställande rockband från 80-talet eller djungeldjur och liknande. Idag kan du hitta snygga posters på nätet som är betydligt mer neutrala och konstnärliga, och som gör sig bättre på dina väggar.

Faktum är att detta skulle kunna vara ditt nästa lilla inredningsprojekt. Allt du behöver göra är att ta reda på vilket tema du är ute efter och bestämma dig för vilka färger och storlekar de posters som ska förgylla dina rums väggar ska ha. Att hitta de rätta planscherna bör inte vara alltför svårt – du kan till exempel välja mellan motiverande ordspråk till hemmakontoret, posters föreställande exotiska frukter eller kaffebönor till köket, eller varför inte affischer föreställande världsstäder som New York eller London?!

Så inreder du lämpligast med posters

Nu ska jag berätta hur du på bästa sätt kan integrera dina posters i din inredningsdesign. Börja med att fundera över vilket rum du vill börja med att förändra. Bestäm dig sedan för ungefär hur många posters som skulle passa in i utrymmet och huruvida du ska satsa på en större plansch eller flera mindre sådana. Se till att ta hänsyn till de färger som redan finns i rummet.

Du har nu flera valmöjligheter:

  • Att rama in en poster och sätta upp den på väggen är alltid ett säkert kort.
  • Du kan välja att matcha dina posters med andra föremål i din bostad.
  • Ibland är mindre mer – en minimalistisk poster kan ha större effekt än vad du tror.
  • Du behöver inte hänga upp din plansch på väggen, du kan även rama in den och ställa den på till exempel ett bord.
  • För en mer sofistikerad look kan du välja att gruppera liknande posters som et kollage.
  • Saknar du bokstöd? Placera din inramade poster på en hylla och använd den som ett motiverande bokstöd!

Det finns förstås mycket mer du kan göra när du inreder med planscher, men jag hoppas att detta blogginlägg har gett dig inspiration!