Hem » Blogg » Hitta rätt kreditkort för dig

Hitta rätt kreditkort för dig

Att ta reda på vilket som är det rätta kreditkortet för just dig kan vara utmanande med tanke på det stora antalet leverantörer på marknaden. Det är lätt hänt att man blir överväldigad när man hoppar mellan olika webbplatser för att på egen hand jämföra utbudet. Som tur är finns det flera jämförelsesajter man kan använda sig av när man jämför kreditkort.

Genom att ta hjälp av en sådan jämförelsesajt slipper du allt krångel och kan fokusera på det som är viktigt för dig. Du får den information du behöver presenterad för dig och kan med hjälp av denna fatta ett välgrundat beslut. Denna process kan sammanfattas i följande tre steg:

 1. Besök en jämförelsesajt för kreditkort.
 2. Jämför det utbud som är tillgängligt.
 3. Ansök om det kort du anser är bäst lämpat för dina syften och behov.

Så väljer du rätt kreditkort

Vilket kreditkort du bör välja beror, som jag varit inne på ovan, på av vilken anledning du behöver kortet:

 • Du vill täcka kostnaden för ett större inköp. Om du planerar att göra ett större inköp kan ett kort med 0% avgift på inköp vara ditt bästa alternativ. Det finns många sådana kort att välja mellan, där flera av dessa är räntefria i 12 månader eller mer.
 • Du vill betala av skulder. Om du har en befintlig skuld kan ett kreditkort med avgiftsfri saldoöverföring göra det möjligt för dig att betala din skuld utan att du behöver betala ytterligare ränta.
 • Du vill tjäna pengar på dina inköp. Om du inte behöver låna pengar genom ditt kreditkort kan ett förmånskort vara det rätta valet för dig. Med ett sådant kort får du förmåner såsom pengar tillbaka eller att du samlar poäng som du senare kan växla in mot produkter eller tjänster.

Värt att känna till om kreditkort

Det finns vissa saker som är värda att känna till om kreditkort, inte minst om du inte sedan tidigare har ett sådant och är väl införstådd med kortets för- och nackdelar:

Fördelar

 • Ett kreditkort kan hjälpa dig att fördela en större kostnad över flera månatliga betalningar, om du för stunden inte har möjlighet att betala hela kostnaden för ditt inköp.
 • Om du köper en produkt med ett kreditkort och produkten visar sig vara bristfällig, eller om det företag som du har köpt den av går i konkurs, kan du få pengarna tillbaka av ditt kreditkortsföretag.
 • Många kreditkortsleverantörer använder sig av lojalitetsprogram för att belöna sina lojala medlemmar. Du kan till exempel få pengar tillbaka eller poäng att använda på andra produkter som ett incitament för att använda ditt kort.

Nackdelar

 • Kreditkort är endast lämpliga att använda när du behöver låna pengar på kort sikt. Det är inte ovanligt att denna typ av kort har en ränta på närmare 20%, eller till och med betydligt mer än så, på långsiktiga krediter. Detta kan resultera i väldigt höga kreditkortsräkningar om du inte använder ditt kort med förnuft.
 • Om du skulle råka missa att betala din kreditkortsräkning i tid kan en saftig straffavgift tillkomma.
 • Många kreditkortsleverantörer debiterar en procentuell avgift på de uttag som du gör. Kontanta uttag kan också leda till att räntan omedelbart börjar ticka på.

Liknande artiklar