Hem » Blogg » Hitta perfekta julklappen till tekniknörden

Hitta perfekta julklappen till tekniknörden

Om du, som jag, upplever det som närmast omöjligt att hänga med i svängarna och vara uppdaterad om de allra senaste och hetaste tekniska prylarna – men ändå vill hitta den perfekta julklappen till en ungdom eller tekniknörd i din närhet – bör du fokusera din blick på detta inlägg. För oavsett om du älskar julen eller ej, är det oundvikligt att undgå att denna uråldriga årstid väntar runt hörnet.

Du som redan har klart för dig vad du ska köpa till dina nära och kära kan med fördel klicka dig vidare på webben, om du inte vill få ytterligare inspiration förstås. För faktum är att det kan löna sig att vänta ytterligare någon månad med att inhandla klapparna; under november och december är teknikprylarna generellt sett som mest rabatterade.

Det finns dock en hel uppsjö av coola elektroniska prylar att botanisera bland, men jag har lyckligtvis valt ut några produkter som du bör hålla utkik efter på hyllorna i år. Oavsett vilken slags teknikfantast du ska shoppa en klapp till kan du också surfa in på prylsajten etoys.se och låt dig inspireras av alla de tekniska underverk som genast skapar ett habegär hos oss teknikfrälsta.

VR-headset

Det tog ett tag innan VR-tekniken verkligen blev tillgänglig, och det kommer troligtvis dröja några år innan VR-headsetet blir ett lika vanligt inslag i svenska hem som till exempel spelkonsoler. Den virtuella verkligheten har dock blivit verklighet och så även ett brett urval av enheter som inbjuder till nöje och kreativitet.

De VR-headset som idag finns på marknaden är förstås utmärkta tillbehör för den spelare som vill ta spelupplevelsen till en ny nivå. De kommer dock även sannolikt att bli något av en stapelvara inom en rad olika branscher, däribland läkemedelsbranschen, filmbranschen och arkitektbranschen.

Om du känner någon som gillar att spela spel eller kan tänkas vilja utforska sin kreativa sida genom att skapa 3D-konst, behöver denne förses med den rätta hårdvaran. Microsoft HoloLens, HTC Vive och Oculus Rift är några varumärken att hålla utkik efter på butikshyllorna eller på nätet.

Smart klocka och armband

Bärbar teknik såsom smarta klockor och armband låter oss göra så mycket mer än att bara kolla klockan. De kan bland annat hjälpa oss att hålla koll på vår fitnessnivå och vid rätt tillfälle förse oss med information som förenklar vår vardag. Denna teknik kan även hjälpa oss att bli mer produktiva, komma ihåg viktiga möten och påminna oss att ta ett avbrott från att stirra på vår bildskärm.

En smartklocka som exempelvis den senaste Apple Watch, elller ett smart armband som Fitbit Charge 2 eller Samsung Gear Fit 2 Pro, kan vara den ultimata julklappen till din tekniktörstande familjemedlem eller vän.

Smart assistent

Alexa och Google Home är två exempel på produkter på den explosionsartat växande marknaden för smarta assistenter. Dessa enheter är utrustade med en artificiellt intelligent virtuell assistent, med vilken du kan interagera utan att använda dina händer. De är ständigt redo att ta emot dina muntliga kommandon och låter dig bland annat googla utan att sätta dig vid datorn eller plocka fram telefonen.

Faktum är att denna typ av produkt lämpar sig lika bra för funktionshindrade eller äldre människor som för hippa ungdomar. Kan detta möjligtvis bli årets julklapp?

Liknande artiklar