Hem » Blogg » Digital nomad med fast utgångspunkt
Digital nomad landskap

Digital nomad med fast utgångspunkt

En digital nomad är en person vars arbete utförs med den digitala tekniken och som lever utan en fast bostad. Ofta syftar detta begrepp till att beskriva individer som reser runt i världen och lever ur sin ryggsäck. Entreprenörer och bloggare är två exempel på yrkeskategorier som lämpar sig väldigt väl för denna livsstil.

På grund av kriteriet bostadslöshet faller jag inte riktigt inom denna kategori, om man inte betraktar mig som en digital nomad med en fast utgångspunkt. För även om jag spenderar de flesta av årets dagar i min fasta bostad, blir det varje år också en hel del hotellnätter där jag utför mitt arbete på andra platser runtom i landet eller utanför landets gränser.

Och angående fast utgångspunkt, så håller jag för närvarande på att flytta min sådan från porten till Norrland (Gävle) till en mindre ort i Jönköpings län. I och med flytten bosätter jag mig ånyo på en plats som jag sedan tidigare inte har någon som helst koppling till. Precis som när jag en gång i tiden flyttade från Småland till Gästrikland. Så i viss utsträckning kanske jag har ett lite nomadiskt leverne trots allt.

Istället för att resa till populära destinationer för digitala nomader, såsom Thailand, Bali och Estland, väljer jag dock ofta mer okonventionella platser att slå läger. Den småländska landsbygden i det svenska bibelbältets hjärta är ett exempel på en sådan. Nästa destination, som jag ännu inte har för avsikt att avslöja, sticker också ut något i denna bemärkelse.

Avslutningsvis kan jag meddela att min affiliateverksamhet har börjat ge frukt. Det är förstås glädjande att se de frön som jag tidigare har sått nu börja betala av sig. Förra månaden fick jag min första försäljning och drygt halvvägs in på denna månad har den följts upp med ytterligare tre försäljningar. Jag ser därför fram emot den omedelbara framtiden med stor tillförsikt.

Liknande artiklar