Hem » Blogg » Börja smått för att senare skala opp

Börja smått för att senare skala opp

En vanlig missuppfattning om företagande och entreprenörskap är att detta karriärsval och denna livsstil endast är till för några få förunnade, de som har tillräcklig ekonomisk trygghet för att säga upp sig från sitt heltidsjobb och satsa allt på ett kort. Så är dock inte fallet.

Det finns många olika sätt på vilka man kan bli entreprenör. Själv valde jag den något annorlunda vägen att efter flera års studier plötsligt satsa fullt ut på mitt då nystartade företag. Det visade sig fungera bra för mig, men det betyder inte att du bör följa mitt exempel. Faktum är att de allra flesta förmodligen skulle gagnas av att istället påbörja sin resa på ett mjukare och tryggare sätt.

I detta inlägg i min blogg kommer jag att fokusera på de berömda sidoverksamhet som så många ”löneslavar” idag använder som en språngbräda in i företagsvärlden.

Så kan en sidoverksamhet hjälpa dig att komma igång

En sidoverksamhet är i grund och botten att betrakta som ett andra jobb som ger dig ett lite extra plus på inkomstsidan. Fördelarna med denna typ av extraknäck är ganska uppenbara: du tjänar lite extra pengar och får samtidigt en extra inkomstkälla, och din sidorverkamhet kan potentiellt sett komma att växa sig allt större och i slutändan ersätta din huvudsakliga inkomstkälla helt och hållet. Det skiljer sig dessutom från ett vanligt deltidsjobb på så sätt att det går ut på att skapa resurser som möjliggör en allt större passiv inkomst, snarare än att du helt enkelt byter din tid mot pengar som på ett kneg.

Som de flesta känner till, går majoriteten av alla företag som startas omkull redan under det första verksamhetsåret. Även bland de företagare som klarar sig förbi denna kritiska punkt, återstår sannolikt en hel del företag som innebär mycket möda och låg ersättning för besväret för de entreprenörer som hankar sig vidare. De flesta företag går back under de första två-tre åren och ytterst få företagare blir den nästa Elon Musk eller Richard Branson.

Det finns därför stora fördelar med att bedriva en sidoverksamhet vid sidan om en trygg anställning:

Lägre tröskel till entreprenörsskapet

Så snart du startat ditt eget företag kommer du upptäcka den osynliga tröskel som du behöver kliva över för att bemästra din nyfunna livsstil. Du kommer att ställas inför en rad olika utmaningar och samla på dig värdefull erfarenhet, vilket gör att du kommer bli starkare och mer kompetent än någonsin tidigare. Du kommer även kunna utvecklas på ett personligt plan när du lämnar anställningens bekvämlighet för att segla in på okänt vatten. Genom att kombinera din anställnings med entreprenörsskapet kommer du sannolikt inte märka av denna tröskel på samma sätt.

Nya kontakter och möjligheter

Bara genom att göra marknadsundersökningar och diskutera idén för din sidoverksamhet med andra människor, kommer du skapa nya kontakter och generera möjligheter som du annars aldrig hade fått tillgång till. Hela upplevelsen av att vara entreprenör kommer dessutom ge dig en konkurrensfördel på så sätt att du sticker ut från mängden med din framåtanda och ditt driv. Du banar därför väg för framtida framgång, alldeles oavsett hur framgångsrik din sidoverksamhet blir.

Så varför ska du då starta din sidoverksamhet vid sidan av ditt heltidsjobb? Anledningen till detta är att det finns många fördelar med att göra just detta, vilket du snart kommer märka om du vågar ta steget!

Liknande artiklar