Hem » Blogg » Blickar framåt mot 2020 med tillförsikt
Sebastian Liljegren blickar framåt

Blickar framåt mot 2020 med tillförsikt

Drygt fem månader har passerat sedan vi äntligen, efter mer än 14 års leverne i Gävle valde att flytta tillbaka till de småländska skogarna. När man nu kan se tillbaka i backspegeln på tiden där uppe var det verkligen på tiden att vi gjorde detta val. Med det sagt bär jag med mig såväl goda som mindre positiva minnen och upplevelse från denna ändå betydande tidsperiod.

Från botten till toppen

Jag var blott 21 år fyllda när jag valde att tillsammans med min livspartner ta mitt pick och pack för att flytta de 60 mil som utgjorde differensen mellan min dåvarande hemvist och min blivande sådan. Utan en egentlig aning om vad jag gav mig in på kastade jag mig rakt ut i det okända. Detta utan några som helst besparingar, upparbetade kontakter eller löften om arbete.

Ganska omgående fick jag en anställning som mötesbokare via telefon. Efter bara några månader hoppade jag raskt vidare till en bättre och tryggare tjänst hos ett nummerupplysningsföretag. Några år senare halkade jag på ett bananskal tillbaka in i telemarketingbranschen. Efter att ha arbetat mig upp från botten till produktionschef valde jag att starta eget i branschen. Min satsning blev dock av olika orsaker kortlivad och jag valde att istället börja plugga.

Efter fem-sex års pluggande, där jag bland annat plockade ut en examen i kvalitetsteknik från Uppsala Universitet, var det dags att staka ut en ny riktning i karriären. Jag valde då att återigen starta eget, denna gång som webbutvecklare. Väldigt snart kom jag att pivotera och sadla om till frilansskribent. Detta skulle visa sig passa mig som handen i handsken.

Nu har jag drivit min lilla konsultlåda i snart fem år och ser inget slut på orderingången. Det verkar helt enkelt finnas att göra för den som visar framfötterna i branschen…

Stora planer för framtiden

Nej, detta blogginlägg är inte tänkt att utgöra någon slags meritförteckning eller liknande. Och visst, det återstår fortfarande tre månader av 2019. Jag gör dock ingen hemlighet av att jag redan blickar framåt mot det kommande året med tillförsikt. Det finns nämligen mycket att se fram emot framöver och jag har stora planer för framtiden, även om jag inte kan gå in närmare på dessa riktigt än.

Jag ligger även sedan ett par månader tillbaka i hårdträning för att kunna lasta på stora siffror på stången i marklyft. Trots vissa övergående skavanker känner jag mig också starkare än någonsin, vilket naturligtvis känns bra. Till råga på allt skänker det väldigt lugna bostadsområde vi nu bor i samt dess omgivningar mig ett oerhört lugn och en arbetsro som inte är jämförbar med min tidigare situation.

Jag passar på att avsluta detta inlägg i bloggen med en vacker soluppgång vid vårt nya hem som fångats på bild av min fru.

Soluppgång på Milstensvägen Hestra
Vacker soluppgång vid mitt nya hem.

Liknande artiklar