Hem » Blogg » Bästa kreditkortet för planerade inköp

Bästa kreditkortet för planerade inköp

Då fler företag världen över än någonsin accepterar kreditkort som betalningsmetod, är det idag möjligt att använda förmånskort till att betala för i princip vad som helst. Men innebär det att man också bör göra detta, och vilket är det bästa kreditkortet att använda för planerade inköp? Det är tiotusenkronorsfrågan, och för att sammanfatta svaret på den kan du tjäna in en hel del poäng som du senare omvandlar till cashback eller resor. Det finns även vissa fallgropar att känna till, men genom att följa nedanstående råd kan du undvika dem och nyttja ditt kreditkort på bästa sätt.

Förutom det uppenbara rådet att hitta bästa kreditkortet för dina specifika syften, behöver du också undvika att ackumulera en kreditkortsskuld om du inte varje månad kan betala räkningen i sin helhet. Det kan dessutom vara svårare att hålla sin månatliga budget om man har ett kreditkort, då kortet gör det möjligt att göra inköp nu och oroa sig för betalningen senare. I studier har man sett att användning av krediter får vissa personer att spendera mer än vad de annars skulle göra. Dessa är goda anledningar till att vissa individer gör bättre i att handla med kontanter eller kontokort och strunta helt i kreditkortens förmåner.

För dig som hanterar din privatekonomi på ett ansvarsfullt sätt kan dock situationen vara annorlunda. Om du vill få ut mesta möjligt av dina förmånskort bör du dock förhålla dig till vissa regler. Du bör också vidta åtgärder för att förenkla för dig själv och göra hela processen mer lätthanterlig. Här delar jag med mig av några tips som kan hjälpa dig att använda kreditkortet på bästa sätt.

Betala dina kreditkortsräkningar oftare än en gång i månaden

Ett tips som kan hjälpa dig att hålla din budget är att betala dina kreditkortsräkningar mer frekvent än en gång i månaden. Genom att göra detta kommer pengarna lämna ditt konto fortare, vilket gör det enklare att hålla utgifterna i fas med din månadsbudget.

Som tur är har de flesta korten, inte minst det allra bästa kreditkortet, användarvänliga webbplatser där du kan logga in på ditt konto och kolla ditt saldo närhelst du önskar. Du kan därför välja att betala din kreditkortsskuld på veckolig basis eller liknande.

Håll stenkoll på dina utgifter

Även det bästa kreditkortet kan vara skadligt för din ekonomi om du inte håller dina utgifter under kontroll. När du betalar för dina inköp med kontanter kan det vara svårt att hålla koll på utgifterna, men när du använder ett kreditkort är det lätt att se vart pengarna tar vägen. Detta ska du naturligtvis använda till din fördel.

Särskilt om du har en månadsbudget som du förhåller dig till, är det användbart att ha stenkoll på alla inköp och andra utgifter. Du kan med hjälp av denna information säkerställa att du inte frångår budgeten under månaden.

Gör endast inköp som du har planerat att göra

Ett annat användbart tips för att säkerställa att du faktiskt tjänar på ditt kreditkort är att undvika att använda kortet som en ursäkt för att spendera mer pengar än planerat. Om du frestas att göra onödiga och oplanerade inköp bara för att få lite extra poäng på ditt förmånskort, är detta ett tecken på att kortet riskerar att leda dig in på ett ohälsosamt sidospår.

Det bästa är att behandla kreditkortet på samma sätt som kontanter och bara göra de inköp som du faktiskt har planerat att göra. Om du håller dig till denna regel och även följer mina tips ovan, kommer du få stor användning för ditt kort!

Liknande artiklar