Hem » Blogg » Asien populär kontintent bland digitala nomader
Japan trafik

Asien populär kontintent bland digitala nomader

I den digitala värld vi numera lever i börjar det gamla fasas ut till förmån för det nya. Flera traditionella yrken automatiseras genom att robotar och algoritmer ersätter de tjänster som tidigare varit vigda åt mänsklig arbetskraft.

I samma veva uppstår dock även nya arbetstillfällen för oss människor. Några exempel på yrken som har uppstått till följd av den digitala utvecklingen är: influencer, virtuell assistent och dataforskare.

Digital nomad är ett brett epitet vilket kan ges en person som i sitt arbete förlitar sig på den moderna tekniken och inte är bunden till en geografisk plats. I egenskap av frilansskribent och digital marknadsförare anser jag mig tillhöra denna kategori, även om jag inte är en genuin nomad i ordets rätta bemärkelse – jag är som bekant bofast.

Macbook ordhanterare
Macbooken är den digitala nomadens bästa vän.

Fler destinationer än enbart Thailand att välja mellan

Som digital nomad kan man välja i princip vilken destination som helst på Jorden att kalla sin arbetsplats. Av förklarliga skäl är populära destinationer ofta belägna på varmare breddgrader och inte sällan i länder med lägre levnadskostnader. Av denna anledning är Thailand ett populärt mål dit många digitala nomader vallfärdar.

Personligen anser jag dock att det finns mer attraktiva länder att välja, även om man bestämmer sig för att begränsa urvalet till just Asien. Genom att vända blicken norrut från Sydostasien finner man flera, i mina ögon, mer lockande alternativ.

Två av de länder i Östasien som bör falla den teknikintresserade nomaden i smaken är Sydkorea och Japan. Faktum är att Sydkorea är ett av världens mest högteknologiska länder och utgör därmed ett bra val för digitala nomader. Även Japan faller dock i denna kategori och bjuder samtidigt på en härlig blandning av det gamla och det nya.

Tokyo – en utmärkt utgångspunkt för upptäcktsresande

En av de främsta fördelarna med livet som digital nomad är att man inte är bunden till någon specifik plats. Du behöver därför inte låta ditt val av destination vara skrivet i sten. Sätt hellre snurr på din gamla jordglob, stanna globen genom att sätta fingret någonstans på jordklotet och välj denna plats som utgångspunkt. Därifrån kan du sedan leta dig vidare ut i världen, om du så önskar.

En utmärkt utgångspunkt för upptäcktsresande nomader är Tokyo, Japans huvudstad. Faktum är att detta är en av de mest folktäta städerna i världen – drygt 13 miljoner människor bor i själva staden och fler än 37 miljoner i huvudstadsregionen i stort. Likt i övriga Japan blandas här teknikjättarnas skyskrapor med gamla, smala gator och mer traditionella byggnader. Läs här om du är intresserad av mer information om Tokyo.

Det jag tycker du ska ta med dig av detta blogginlägg är alltså att inte låta dig begränsas av normen när det kommer till val av destination. Använd hellre din fantasi och välj ett mer spännande mål, varför inte den japanska huvudstaden?!

Liknande artiklar