Hem » Blogg » 4 fördelar med att hyra kontorsplats

4 fördelar med att hyra kontorsplats

Föreställ dig själv hur din kontorsstol har förbytts till din soffa och hur din vardagliga pendlingsrutt har bytts ut mot en kort promenad i hallen. Låter det som rena drömmen? För vissa kan livet som frilans passa som handen i handsken, medan det för andra kan vara långt ifrån ett ultimat upplägg att arbeta hemifrån.

Att jobba från hemmakontoret eller soffan kan låta toppen i teorin, men som med allt annat här i livet är det viktigt att du är införstådd med nackdelarna med upplägget innan du väljer att föra en tillvaro i isolation framför de fördelar som det innebär att hyra ett ledigt kontor. Detta gäller även om du, till skillnad från mig, bor i ett lugnt och fridfullt bostadsområde.

Fördelar med att arbeta från ett riktigt kontor

Det finns många fördelar med att sitta på ett riktigt kontor att arbeta jämfört med att använda sin bostad som arbetsplats. Nedan kommer jag beröra några av dessa som jag på rak arm kan komma på.

1. Du kan enklare hålla koll på din arbetstid

En vanligt missuppfattning är att man behöver jobba mindre när man arbetar hemifrån, men faktum är att raka motsatsen gäller för många. När man inte längre har en tydlig avgränsning mellan sitt arbete och sin fritid, till exempel att man pendlar till och från jobbet, suddas linjerna ut. Det kan leda till att det känns som att du alltid är på jobbet, vilket i sin tur kan resultera i utbrändhet.

2. Du får hjälp av din omgivning

Det kan vara svårt att inse det förrän du lämnar kontoret, men när du arbetar på ett kontor tillsammans med andra människor – till exempel i form av coworking – får du draghjälp av människorna runt omkring dig. Du lär dig ständigt nya saker och kan dessutom få tillgång till värdefull kompetens och användbara kontakter.

3. Dina medarbetare kan hålla dig ansvarig

När du sitter i din ensamhet och arbetar har du ingen som ser över din axel eller håller koll på dig i samma utsträckning. Även om detta även kan vara positivt, innebär det samtidigt att du kan sakna någon som håller dig ansvarig för att du utför ditt arbete på bästa sätt. Du behöver därför inte ha lika god disciplin för att få jobbet gjort på ett kontor som då du jobbar ensam hemifrån.

4. Du slipper känna dig isolerad

När man jobbar hemifrån är det lätt hänt att man blir isolerad från omvärlden, i synnerhet om du inte har en hund som behöver rastas eller andra anledningar att lämna bostaden under dagen. Om du är en person som gärna vill ha lite liv och rörelse omkring dig, kan det vara en god idé att istället titta på kontorshotell. Du får då kollegor runt dig som kan ge dig din dagliga dos av socialisering.

Ytterligare fördelar

Det finns en hel rad ytterligare fördelar med att hyra kontorsplats som jag inte kommer att gå in på här, däribland det faktum att det är mer professionellt att ta emot kunder på ett kontor än i din bostad. De fyra fördelar jag har tagit upp ovan är dock de jag anser väger tyngst.

Liknande artiklar