Hem » Blogg » 3 enkla steg till ditt drömliv

3 enkla steg till ditt drömliv

Vi kan lika gärna konstatera det uppenbara direkt: ditt liv når inte nya höjder av ren slump.

Många lever sina liv med en inställning till livet som påminner om ett lotteri; de hoppas helt enkelt att universum en vacker dag kommer börja le mot dem och att deras hälsa, karriär, ekonomi etc. kommer förändras till det bättre på ett kick. Den bistra sanningen är dock att majoriteten av de personer i världen som är verkligt lyckliga, hälsosamma och utför ett arbete de upplever som betydelsefullt har en sak gemensamt: de är väldigt tankfulla med det sätt på vilket det lever.

Skapa det liv du vill ha! Bli den du vill vara nu!

Så skapar du ditt drömliv

Steg 1: Skriv ner hur du vill bli ihågkommen när du inte längre vandrar på denna jord. Vad vill du att dina nära och kära säger om dig på din begravning? Hur kommer du i slutet av ditt liv önska att du har levt? Läs sedan igenom det du skrivit ner i början av varje arbetsdag. Genom att påminna dig själv om hur du vill bli ihågkommen, kan du finns välbehövlig motivation och också försätta dig i rätt mentala tillstånd för att nå dina mål.

Steg 2: Vilka är dina fem värden som inte är förhandlingsbara? Det kan till exempel röra sig om att värna din integritet, att träna även när du inte känner för det o.s.v. Jag har tidigare bloggat om vikten av att fastställa sina främsta värden då jag skrev om mina ”fem svärd”. Ta reda på vad som är viktigast för dig och undvik allt som distraherar dig från dina kärnvärden!

Steg 3: Vörda de stunder då du är ensam i lugn och ro. Alltför många människor i dagens värld är för upptagna, för stressade eller för ”påslagna” för att finna lugn och ro. Vissa har till och med svårt för att vara ensamma eller för att varva ner. Om du ständigt omger dig av andra människor och/eller inte kan slappna av och bara vara, kommer du inte kunna reflektera över var du befinner dig och vart du är på väg.

För att sammanfatta mina råd ska du alltså skapa en målbild, vägra att kompromissa och våga vara ensam med dina tankar!